Förskolan

Bytorgets förskola i Näs Focksta. En förskola med plats för 50+ barn samt ett temainriktat arbetssätt med sagor, lek och drama.

Scrolla ner

Bytorgets förskola

Bytorgets förskola flyttar under vårterminen 2017 in i den specialritade förskolebyggnaden i Näs Focksta. Förskolan har huserat i temporära lokaler i Näs Focksta sedan 2015. Idag går 32 fantastiska barn mellan åldrarna 1-5 år.

Förskolan tror på småskalighet och på att all kommunal ersättning skall komma barnen till gagn inte hamna i privat ägande. De vill vara en liten idéburen organisation, med idén om att erbjuda världens bästa barnomsorg på små enheter där kontakten mellan personal, barn och föräldrar är varm och nära och där alla känner att de har möjlighet att påverka, där beslutsvägarna är korta, där pedagogiska frågor och driftsfrågor sköts av proffs, nämligen de som befinner sig i verksamheten dagligen.

Pedagogerna

Förskolans pedagoger har jobbat på samma arbetsplats i många år, Linda AC sedan 2002, Linda O sedan 2003 och Sara sedan 2006. De är samspelta och har under åren gemensamt byggt upp en stabil och bra verksamhet som gör goda resultat i alla kommunens mätningar.

För några år sedan blev de sugna på att prova sina vingar, starta eget och ta deras organisatoriska och pedagogiska idé ännu längre och kanske få en möjlighet att sprida den. De bildade då den ekonomiska föreningen Sagokistan.

Kontakt

Linda Amaro Corpas

Bytorgets förskola

Vångdalskroken 2

755 91 Uppsala

bytorget@sagokistan.com

www.bytorgetsforskola.se

Anmälan till förskolan

Här kan du ställa dig i kö via Uppsala kommuns hemsida. Du behöver ett BankID eller så kan du ladda ner en blankett som du fyller i och skickar in per post.

Viktigt att veta är att det är kommunens normala kösystem som gäller. Att du bor i Näs Focksta ger alltså ingen förtur. Självklart är även barn som ej bor i Näs Focksta välkomna att söka plats.

Anmäl din köplats här

Förskolans arkitektur

Likt alla nya byggnader i Näs Focksta står arkitekturen i centrum även vad gäller förskolan.

Förskolan i Näs Focksta är bryggd med rakstående panel målad i Faluröd ljusröd färg. Taket är falsat plåttak i samma kulör som fasaden. Det här är alltså en något ljusare röd en den vanliga faluröda färgen som man tex finner på våra Magasin vid bytorget.

Planlösning & struktur

Förskolan i Näs Focksta är ritad av Eric Engström på Arkitema Architects. Här kan du se hur skolan kommer se ut och hur rummen i förskolan är fördelade. Totalt kommer förskolan ha två avdelningar med plats för totalt 50+barn. Läs mer om förskolan hos Arkitema här.